Fellah Köftesi
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Damak tadınıza göre tuz
Sosu için:
- Yoğurt
- Sarımsak
- Kırmızı biber
- Tereyağı
Bulguru karıştırma kabına alarak, üstüne sıcak suyumuzu döküyoruz. Bütün bulgurlar ıslansın diye karıştırıyoruz.Çok bekletmeden salça, baharat, un ve tuzu ekleyerek iyice yoğuyoruz. En az 15 dakika yoğuyoruz. Ne kadar çok yoğurulursa o kadar iyi olur. Çünkü suya attığınızda dağılmasını önler.(Kıvamı katı olursa biraz soğuk su eklenebilir veya kıvamı yumuşak olursa da un eklenebilir.) En makbul kıvam lastik gibi olanıymış:)
Yoğurma işlemimiz bittikten sonra elimizi ıslatarak fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım, sonra işaret parmağımızla ortasına bastıralım. (Daha çabuk pişmesini sağlıyor.)
Yuvarladıklarımızı bir tabağa veya tepsiye yerleştirelim.Tenceremize göz kararı su koyup kaynamasını bekleyelim. İyice kaynayan suyumuza biraz limon sıktıktan sonra (Bu da köftelerimizin dağılmasını önlüyor.) köftelerimizi yavaş yavaş içine atalım. Haşlanan köftelerimizi servis tabağımıza alıp, üstüne sarımsaklı yoğurt ve onun üstüne de tereyağda yaktığımız kırmızı biber sosumuzu dökelim. Afiyet olsun
Fellah Köftesi yazısı ilk önce Pratik Yemek Tarifleri – Kolay ve Nefis Yemek Tarifleri üzerinde ortaya çıktı.
Facebook Yorumları
Blog Yorumları